I am in Japan
先日、サクラメントからLAを経由して日本に帰って来ました。

サクラメントの空港、初体験でしたよ。UAの預ける荷物については、出発直前に量を減らしたので、たぶん、1つ23キロもいっていないと思います。荷物を減らした時点で重量は確実に大丈夫だという自信があったので、チェックするのをすっかり忘れました。真偽の程はわかりませんが、サクラメント空港の入り口の外にあるカウンターでチェックインすると荷物が自分と一緒に届かない、と聞いたので中のカウンターを使いました。

LAから飛行機で隣あわせたのは親子連れ。お父さんと娘という組み合わせで、宮城県の方でした。上の娘さんがモンタナ州の大学を卒業したとかで、下の娘さんと一緒に見に行ってきたそうな。ミゾーラという街だそうで、アメリカ国内、LAとデンバー(コロラド州)で乗り換えないとたどり着けない場所なんですって。お父さんのほうが英語が堪能で、娘さんを助けてあげていて、仲が良くてとってもほほえましい光景でした。

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e0055091_2124539.jpg上の写真が機内食。機内食って写真に撮ると特にまずそうに見えますね。1回目はチキンかビーフで、わたしが選んだのはチキン。寝るためにビールやワインをごはんと一緒にがぶがぶ飲んでおります。左の写真がそう。白ワインです。だからケーキは食べられませんでした。あっ、一口食べました。砂糖のじゃりじゃりする、激甘なアメリカのケーキでしたよ。

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2回目はチキンかパスタで、パスタを選択。これが最悪。冷たいまま出てきました。冷たくてもおいしいように実はできているのかなと一口試しましたが、やっぱりそんなことはなかったです。誰も文句を言わないのが不思議だよ。チーズが溶けずに乗っかってるパスタなんて、みんな食べる気になるの?
ビックリするほど感じ悪いスッチーさんとかいたし、アメリカに戻るときもUAを使いますが、今から俄然、不安です。でもまあ、定刻に動いて、荷物も手元にきちんとあるから、そんなことは気にするなって感じかしらねえ・・・?



~このブログを読んでくださっているみなさま~
このブログは、タイトル「アメリカでのいちにちのきろく」のとおり、日本に住んでいたらわからないようなアメリカでの生活を、日本語で書いてきました。しかしながら、私は現在日本に一時帰国しております。そのため、この期間は日本国内のことに関する記事が多くなる事が予想されます。日本の出来事についてアメリカの友人たちに発信したいので、英語の分量が増えることをご了承ください。
誤字脱字、文法ミスが盛りだくさんですが、気になさらず読み流すか、やさしくご指摘いただけるとありがたいです。
これからもどうぞよろしくお願いいたします。





From Sacramento, the man next to me was reading a guidebook about Philippine, so I assumed he was going there. He didn’t look like Philippino anyway.
The man next to me was Japanese on the flight from LA. He was with his younger daughter. They went to Missoula, Montana to see his older daughter’s graduation from University of Montana. I didn’t know they had to transit twice to get to there, one was in LA, and another was in Denver, Colorado, but they looked enjoying the trip.
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This is a picture of the first meal. I had chicken instead of beef. It wasn’t bad. But! the second meal was terrible. I chose pasta instead of chicken. That was cold. I didn’t like that. Actually, I never like cold pasta that cheese doesn’t melt on.

I was worried if I could get my baggage properly because of the transit, but everything was OK. When I got out of the arrival gate, I saw my mother. She had been waiting for a long time, so she was worried if she forgot her daughter’s face. I arrived at Narita Airport at 3:40, but it took me about half an hour to get luggage. Also, she was expecting my flight was from San Francisco, but there was no flight from San Francisco at that time. That made her more worried.

We stayed at a hotel close to Narita Airport. My mother drove from Akita to Narita, the distance was about 300 miles. She was too tired to drive back home. I saw many Asian people at the hotel. Why did I recognize they were not Japanese? Because the language they were speaking was I didn't understand =) After we checked-in, we were going out for dinner. There was also close to Narita Station. You can usually find some restaurant around a station. So we were assuming some places, especially izakaya restaurant, must have been there.
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e0055091_217279.jpgIzakaya is like a Japanese bar restaurant. Actually, you can drink alcohols when you become 20 years old in Japan. You don’t need ID even if you don’t look like over 20, I am not sure though (that’s not my problem because I am already over 20).

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seven kinds of sashimi

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Basashi (horse meat) It was good!

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Tataki of Bonito

Tataki is kind of sashimi. Outside is little heated, but inside is still raw. Soy source with lime is on it.
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Goya

This is well-known Okinawa vegitable. Tofu, goya, egg, and pork are in it. It contains rich amounts of vitamins C, which is known to maintain the body's health during summer. One problem is it's bitter, but I like it!

I would prefer going to Izakaya to going to fastfood restaurant.
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by naokochin1 | 2007-05-15 20:57 | Japan Summer 2007


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